5.15.2007

Eurovizion un spectacol pentru lesbiene

'S-a castigat cu piese pentru lesbiene'

Delegatia Romaniei la Eurovision a ajuns fara glorie in tara, pentru prima data in ultimii 3 ani. Baietii de la Todomondo au obtinut sambata seara doar locul 13, pozitie 'favorizata' si de greselile evidente ale organizatorilor. Intre timp, Europa de Vest, ramasa fara nici o finalista pentru anul viitor, a inceput sa fiarba. Occidentalii au contestat vehement modalitatea de organizare si notare, dupa ce nici o reprezentanta a lor nu s-a calificat in finala pentru anul viitor. Deja multe dintre ele iau in calcul posibilitatea retragerii.

Dupa esecul de sambata, Kamara, Vlad, Bogdan, Valer, Andrei si Ciro s-au dezlantuit. 'A fost vot geopolitic, fara nici un dubiu, s-a vazut ca nu a fost corect. Nu meritam primul loc, dar macar intre primii zece sa fi fost', spune Vlad. 'Nu vreau sa ma gandesc la sabotaj, dar s-au intamplat numai rele: povestea cu cameramanul care filma aiurea, fara decupaje pe scena, negativul prea incet. Cel putin asa s-a vazut la tv. Parca a fost prea mult. Eurovision a devenit un concurs unde nu primeaza muzica, ci orientarile sexuale ale concurentilor. Locul intai e un mesaj pentru lesbiene, iar cel de-al doilea pentru homosexuali. Sigur ca am fost nedreptatiti, dar pur si simplu nu ii intereseaza Romania. Ne-am dat sufletul pe scena', a adaugat acesta.

Irlanda, Olanda si Malta vor sa se retraga

Irlanda, Olanda si Malta se gandesc sa se retraga de la Eurovision dupa rezultatele dezastruoase obtinute. Publicatia suedeza 'Aftonbladet and Expressen' a anuntat ieri ca 'Eurovisionul a murit la Helsinki'. Italia si Monaco au renuntat deja sa participe la Eurovision.

"Pe scena de la Eurovision m-am simtit cel mai bine. Nu stiu ce sa spun de vreun sabotaj, dar in mod cert au fost multe nereguli. Cel mai important este ca am dat tot ce am putut. Am fost de nota 10, nu avem ce sa ne reprosam. Suntem mandri de noi. Din pacate, transmisia si cadrele nu au fost la inaltime. Ei nu au scuze". Bogdan Tascau (Mister M), compozitorul piesei 'Liubi, liubi, I love you'

Marija Serifovic, votata de minoritatile sexuale

Marija Serifovic a creat o adevarata controversa in Europa, din pricina orientarii sale sexuale, dupa ce a castigat concursul Eurovision 2007. Acest lucru i-a adus multe voturi din partea comunitatilor de homosexuali. Cu toate ca nu a recunoscut ca e lesbiana, prestatia reprezentantei Serbiei in concurs a dat de inteles acest lucru. Agentiile de media din intreaga lume sunt convinse de orientarile Marijei si spun ca si versurile melodiei acesteia sunt un fel de imn pentru lesbiene.

Ocupantul locului doi, Verka Serduchka, e si el catalogat de presa internationala drept un travestit.

Si despre Elena, una dintre componentele trupei Serebro din Rusia, ocupanta locului trei, se spune ca ar fi lesbiana.

Piesa Serbiei, plagiat?

Castigatoarea concursului Eurovision, Marija Serifovic, e acuzata de plagiat. Conform ziarelor din Anglia, cantecul 'Molitva' (Rugaciune), cu care cantareata din Serbia si-a adjudecat trofeul, ar fi copiat dupa o piesa albaneza interpretata de cantareata Soni Malaj, cu care aceasta a castigat anul trecut festivalul 'Top Fest' de la Tirana.

Niciun comentariu: